Kommunikation

Kært barn har mange navne og ét af dem er “kommunikation”, der kommer af det latinske ord “communicare” (“at gøre fælles”).

Der er rigtig mange måder at kommunikere på. Ord er selvfølgelig én af dem, men også her er der varianter: det talte ord, det skrevne ord og alt det, der står eller siges mellem linierne. Et billede kan også kommunikere, så derfor er det nærliggende, at mine interesser også omfatter fotografering og male/tegne-kunst.

Kommunikation omfatter i høj grad sociologi og psykologi, da det hele handler om dyr og menneskers adfærd samt relationer til hinanden. Ingen sociale systemer, sociale organisationer eller samfund kan etableres og opretholdes – eller ændres – uden kommunikation. Først som deltager i kommunikative handlinger bliver mennesket et socialt væsen.

Kommunikation

Markedsføring af ydelser og produkter kræver i høj grad viden om menneskers adfærd og dennes udvikling. Det har stor betydning, når man fx. skal vælge:

  • hvilke platforme, man vil markedsføre sig på,
  • hvilke søgeord, ens website skal optimeres til,
  • hvilke sociale medier, der egner sig bedst til det, man vil sælge/tilbyde,
  • hvilket sprog, der skal anvendes i de valgte medier,
  • hvilket grafisk udtryk, der skal anvendes,
  • om det ville være gavnligt med annoncer og hvor der skal annonceres.

Efter 14 år som supporter inden for IT og web ved jeg også, hvor meget det betyder for brugeren, atsupporteren taler et sprog brugeren forstår – og ikke bare kaster om sig med IT-tekniske fagudtyk og forkortelser. Og ikke mindst handler det om, at supporteren tager sig god tid til at hjælpe brugeren.

support