Om Peter Wikke

Peter Wikke bor i Esbjerg, er 42 år og har arbejdet med IT, internet og online kommunikation siden 1995. Nu har han sadlet om og er i dag ansat hos JobAktiv/Jobcenter Esbjerg.

Det har været livsbekræftende og spændende at skifte spor. Ikke at IT og webudvikling ikke har min interesse mere, men det er mere på “deltids”-niveau nu, så jeg kan koncentrere mig om dét, jeg virkelig brænder for – nemlig mennesket og dets potentiale.

Hvordan er du kommet fra IT til arbejdet med ledige borgere?

Udvikling
Grib Chancen lagde frøet for min udvikling…

Det var faktisk Jobcenter Esbjerg selv, der ledte mig på vej. Jeg skulle til møde hos min rådgiver og så tilfældigt en brochure om et 6-ugers kursus på UC Syddanmark. Det hed Grib Chancen og er et modul på Pædagogisk Assistent Uddannelsen(PAU). Modulet havde temaet “Kommunikation, psykologi og sprog” og skulle bestås med eksamen. Her fik jeg også vejledning/coaching af én af JobAktivs jobkonsulenter, hvilket resulterede i, at jeg efter kurset gik igang med Almen Voksenpædagogisk Grunduddannelse(AVG). Så var grundstenene for min nye vej lagt.

Sidenhen har jeg taget en coachuddannelse hos Mindjuice i København, som jeg også kan anvende i mit møde med borgere på JobAktiv. Min egen personlige udvikling gennem uddannelsen, har givet mig et nuanceret syn på mennesker og de situationer, de står i. Vil næsten påstå, at jeg har været på en dannelsesrejse? Ligeledes har jeg fået nogle solide værktøjer, som kan komme borgerne til gode, når jeg skal hjælpe dem med deres jobsøgning.

Hvad er dine største talenter?

Peter Wikke
Kreativitet har altid haft stor indflydelse på mit liv.

Efter at have læst om Howard Gardner‘s Mange intelligenser fandt jeg ud af, at min visuelle/rumlige intelligens var den, der lå højest. Jeg er rigtig god til at “se”. Det kan være et oplagt motiv til et fotografi eller maleri, en perfekt boligindretning, æstetik, former og farver.

Kreativitet har også altid haft stor indflydelse på mit liv – helt fra jeg var barn og frem til nu. Det gælder både, når nye idéer skal udklækkes, når tekster skal forfattes, hvis der skal males, tegnes eller boligen skal indrettes.

Jeg vil også selv mene, at jeg er rigtig god til at sætte mig ind i andre menneskers situation. Min empati er ganske veludviklet og det er noget, jeg fortsat arbejder med. Man kan aldrig blive god nok til at lytte og lade egen agenda ligge imens.

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

Emma & Silas
Emma og Silas sørger for at holde mig ajour med, hvad der sker i den unge afdeling.

Når jeg ikke arbejder, holder jeg af at læse bøger om psykologi, buddhisme, kommunikation, sociale medier samt menneskets udvikling generelt. Når der er tid og inspiration får jeg også malet nogle malerier, skrevet på mine blogs og tager på foto-ture.
Udover det er jeg jo far til to skønne børn på hhv. 14  og 16 år, som jeg har hver anden uge. De hjælper med at holde mig ajour med, hvad der sker med sproget, internettet og musikken i den yngre afdeling. Hvis jeg er rigtig heldig bliver der også tid til en koncert eller en øl på en bar sammen med vennerne ind i mellem.

Hvad får dig til at glemme tid og sted?

Det sker faktisk ofte… Jeg er lidt distræt og har let ved at have fuld fokus på en spændende opgave. Det sker for eksempel, hvis jeg er i gang med et nyt projekt, hvor der skal researches en del, inden selve udførelsen kan påbegyndes – eller når jeg er igang med et nyt maleri.  Det er dejligt, når det sker!

Hvad vil du gerne blive bedre til?

undervisning
Det er stadig grænseoverskridende for mig at stå foran et nyt hold kursister, men øvelse gør mester!?

Jeg vil gerne forbedre mine evner i at undervise og formidle. Dét at stå og tale foran en flok mennesker er stadig grænseoverskridende for mig, men jeg ved, at jeg kun bliver bedre, hvis jeg gør det igen og igen.

Det lægger ligesom op til dét, jeg har lært af min far gennem min opvækst: Man kan, hvad man vil! Det kræver blot, at man gør noget ved det.